Cum sa profiti cu stil de carnavalul dividendelor in 2018

Investitia online pe bursa internationala pare destinata numai celor foarte curajosi. Insa, anumite piete iti pot oferi un risc mult mai scazut ca investitia pe bursa romaneasca.
Bursele internationale si bungee jumping-ul. Au ceva in comun?
martie 7, 2018
Anumite burse internationale au acest avantaj fata de BVB: lichiditatea instrumentelor financiare. Daca investesti in active putin lichide, risti sa platesti un pret mult sub media pietei. Afla cum sa masori lichiditatea instrumentelui financiar pe care doresti sa il cumperi si sa scapi de grija costurilor ascunse ale tranzactiilor.
Trebuie sa acorzi atentie urmatorului cost ascuns ce apare chiar daca investesti pe indici bursieri internationali
martie 14, 2018
Doresti sa iti asiguri partea de profit pentru anul 2018? Iata ce trebuie sa stii ca sa profiti cu stil de carnavalul dividendelor de anul acesta

Doresti sa iti asiguri partea de profit pentru anul 2018? Iata ce trebuie sa stii ca sa profiti cu stil de carnavalul dividendelor de anul acesta:

  • Adunarea generala a actionarilor (AGA) decide rata dividendelor pentru anul in curs

De obicei, AGA se intruneste in aprilie, dar difera la fiecare companie. In aceasta sedinta, se aproba bugetul pe anul in curs, se declara bugetul pe anul precedent si se decide orice fel de schimbare la capitalul social al companiei. Data de intrunire se publica pe site-ul bursei de valori bucuresti pentru fiecare firma in parte.

Se decide inclusiv procentul de profit care urmeaza sa fie distribuit ca dividende – rata dividendelor

  • Data de inregistrare este data cand se exercita deciziile luate de AGA

Data de inregistrare este la minim 10 zile lucratoare de la data intrunirii generale a actionarilor.

Cu maxim 2 zile inainte de data de inregistrare, poti cumpara actiuni si sa beneficiezi de dividendele decise de AGA

Ai 2 zile la dispozitie pentru ca atat dureaza procesul de decontare la Depozitarul Central – institutia romaneasca care se ocupa cu compensarea si decontarea tranzactiilor cu instrumente financiare.

Asadar, ce trebuie sa faci:

  • Pe site-ul BVB, te interesezi cand este data de inregistrare pentru fiecare actiune pe care doresti sa o cumperi ( in tab-ul Stiri)
  • Ai grija sa cumperi acea actiune cu 2 zile inainte de data de inregistrare, pentru a beneficia de dividende.
  • Pretul actiunii va scadea dupa ce dividendul s-a distribuit. Trebuie sa astepti pana pretul actiunii ajunge la pretul dinaintea distribuirii dividendului pentru a inregistra profitul!

Apropo, stii cand sa cumperi si sa vinzi instrumente financiare? Citeste aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share